Hjem »

Tjenester

» Spyletjenester

Spyletjenester

Ekvatek skal dekke alle behov innen spyletjenester og har i over 30 år vært med på utviklingen. Spesielt de siste årene er det investert betydelig i teknisk moderne utstyr. Ekvatek har blant annet utstyr som brukes til at fra vedlikeholdsspyling, til effektiv fjerning av betong og harde avleiringer eller belegg.

Vi rengjør rør med spylebil og dyser for riktig formål, det kan være dyser som vasker rørvegger, fjerner masse, arbeider seg gjennom blokkeringer osv. Våre operatører har lang og bred kompetanse og velger egnet utstyr til jobben. Som er viktig for å gjøre en god og effektiv jobb.

Våre tjenester

Spyling av tett avløp

Det er mange grunner til at avløp blir tett. Det kan være alt fra at det har kommet noe i avløpet som blokkerer eller oppbygging av fett og slam over tid.
Det er bare bæsj, tiss og dopapir som skal i do. Putter du andre ting i do, kan det føre til at rørene tetter seg https://dovett.no/

Vedlikeholdsspyling

For å forbygge tette avløp anbefaler Ekvatek vedlikeholdsspyling. Snakk med oss om en avtale for dette.

Spyling av drenering

Dette er en av de mest forsømte ledninger vi kommer borti. Noe av forklaringen er at disse ledningene ofte ikke er godt tilgjengelige for verken tilsyn eller spyling. Men en velfungerende drenering er absolutt å anbefale.

Rengjøring av fasade og tak

Ekvatek har ulike redskap som sikrer best løsning for de ulike oppgavene hus- og takrengjøring krever. oppgaven som ønskes. Alt fra enkle strålerør som er skånsomme og gir lite trykk til lanser som har opptil 750 bars trykk. Vi avdekker behovet og velger den løsningen som blir riktig kunden.

Rengjøring av asfaltplasser og store flater

Vi bruker bil med manuelt utstyr på mindre plasser. På store flater bruker vi bil med frontmontert spylebom.

Fjerning av betongrester og avrettingsmasse

Avrettingsmasse og betong i rør kan renne ned i rørene ofte ved restaurering eller nybygg. Dette kan ligge i ro i mange år, men etter hvert sprekker det opp og frigjør flak som lager blokkeringer i rørene. For å åpne slike blokkeringer bruker Ekvatek å spyle med spesialdyser, høytrykk eller lignende. Vi analyserer først helheten – blant annet type rør og hvor trykk de vil tåle.

Fjerning av røtter

I gamle rør vokser det ofte røtter inn mellom rørskjøter. Over tid kan disse forårsake store blokkeringer og tette rør. Ekvatek kan fjerne disse med rotfres eller roterende spyledyse.

Spyling/sliping av rust fra rør

Vi utfører dette enten med ren høytrykksspyling med egnende dyser eller en kombinasjonsløsning med mekanisk kjettingsliping av rørene. Til slutt blir rørene spylt rene for løse rustpartikler/-flak. Vi har mange års erfaring og god kompetanse på dette området.

Spyling med varmtvann

Særlig anbefalt hvis avløp er tett eller delvis tet på grunn av fett og såpe rester på rørvegger. Varmt vann fjerner fett og såpe på en effektiv måte. Egner seg også godt til vasking av maskiner og utstyr som er ute i felt.

Tining av avløpsrør og vannrør

Vi utfører tining av frosne rør med spylebil og riktig slange og dyse for jobben. Ved spyling av vannrør bruker vi rent og desinfisert utstyr.