Hjem

» Om oss

Om oss

Vann og avløps-bransjen har vokst ut og fra det å kun jobbe med septik. Vi het Eidskog og Kongsvinger Septik AS fram til 2023, nå heter vi Ekvatek. Ekvatek jobber med rørinspeksjon, industrirengjøring, ultrahøytrykkspyling, rørfornying, tørr- og våtsuging og vi fjerner farlig avfall. Vi utfører arbeid og sikrer viktig infrastruktur for bedrifter, kommuner og privatpersoner.

Folkene i Ekvatek er alltid beredt og finner løsninger gjennom praktisk tilnærming og faglighet. Vi har betydelig lokalkunnskap og rigger oss raskt på plass, når det gjelder.

Tid er en vestentlig faktor. Derfor er Ekvatek – og dermed hjelpen – aldri langt unna. Med hovedbasen i Eidskog, når vi til Gardermoen og utover hele Kongsvingerregionen på kort tid. Vi har 24-timers telefonvakt: 62 83 54 30, og vi er alltid beredt til å hjelpe.

Selskapet er drevet av familien Ingelsrud siden starten i 1989. Vi er nå 18 ansatte.

Vår historie

Vår historie starter med at vi kjøper Eidskog Septik av Jan Olaf Olsen i 1989.

Han startet i 1985. Da hadde det vært stor økning av å etablere septik anlegg i Eidskog. Inntil dette hadde Leif Aanerud fra Kongsvinger servet kunder på Eidskog. Han startet opp i midten av 70-tallet. Nå var det behov for flere aktører for å få utført alle jobber.

I 2000 får vi tilbud om å kjøpe firmaet til Leif Aanerud, dette gjør vi og derav kommer navnet Eidskog og Kongsvinger Septik.

Men før dette bygde vi sakte, men sikkert opp firmaet. I starten var det nok med en mann ute for å tømme septik og noen få timer på kontoret i uken. I 2000 var vi 4 ansatte inkl. kontorhjelpen.

Ekvatek (blå lastebil)

Vi investerte i en kombinert spyle-sugebil i 1992. Den ble kjøpt brukt i Odda. Spyling av rør var en tjeneste som ikke hadde vært tilgjengelig her i området. Så vi var veldig fornøyde når vi fikk ett oppdrag med spyling per dag. Sammenligner vi med i dag, er det vel heller ett unntak hvis vi ikke har spyleoppdrag i løpet av dagen.

Utviklingen går videre, vi kjøper vår første helt nye kombi suge-/spylebil i 2000. Samt et stakekamera for rørinspeksjon.

Når vi kommer til rørinspeksjon, ble det større og større forespørsel. Derfor kjøpte vi brukt rørinspeksjonsbil med traktorkamera i 2009. Denne ble byttet ut med ny i 2012. Denne bilen ble tilpasset vårt behov iht. forespørselen fra våre kunder.

Ekvatek

Samtidig som vi hele tiden har fornyet oss på våre kombibiler. I tillegg har vi utvidet vårt tjenesteområder til å dekke det meste innen vann og avløp. Slik at vi i dag kan kalle oss totalleverandør innen dette faget.

Vårt bygg innehar garasjeanlegg, administrasjon og garderobeanlegg. Vårt garasjeanlegg er oppvarmet og har i dag plass til 6 enheter inne i tillegg til verksted. Noe som sparer både tid og miljø spesielt vinterstid.

I 2019 fylte vi 30 år, tar man med historien til både Jan Olaf og Leif kan vi si at vi er nærmere 45 den gang.

2020 går vi i innkjøp av ny kombibil, ny rørinspeksjon og utvider med nytt fagfelt trykk kontroll og desinfisering